Aamulla menemme eläintarhaan. Se on aivan keskustassa. Paikalla on runsaasti automaatteja josta vois ostaa esim pekoninmakuisia perunalastuja Amurin tiikerille. Karua. Ihmiset syöttävät eläimiä ja karhu näyttää siltä että se haluaisi pois. Virtahepojen allashuone haisee kaamealle. Vesi on ruskeaa ,allas pieni ja minun pitää poistua kiireellä etten oksentaisi. Norsu näyttää surulliselta ja kirahvikin siltä että sitä vituttaa. Eläinten olot ovat kaukana länsimaisen eläintarhan oloista. Katson kun jostain tavallinen kotikissa talsii laama-aitaukseen haistelemaan laaman ulostetta. Apinataloon en halua edes mennä. Koko paikka on ankea. Poistumme eläintarhasta ja lähdemme kävelemään takaisin keskustaan. Torin kulmalla Green Cat baarin edessä joku heppu ottaa kypärän päästään ja tervehtii meitä kuin parhaita kavereitaan. ai niin se eilinen karaoke-äijä. Green catissa tovi ja hotellille. Aamulla jatketaan matkaa. Aamu koittaa ja tarkoitus on poistua kapungista,käydä tankilla ja hankkia evästä. On todella turpea olla. Olutta on tullut juotua ihan paljon ja seikkailun romanttinen sivujuoni pankkineidin kanssa herättää kysymyksiä. Omatunto? Pienen sompailun jälkeen löydämme tien ulos kaupungista kohti köngästä. Tankkaamme bensaa kun vieressä kadulla kuuluu kova pamahdus ja linja-auto kolaroi jonkun onnettoman Kian perään.

Päätämme ajaa rajalle ja sama nuori Venäläinen tullimies repeää nähdessämme meidät. Ovat varmaan lyöneet vetoa että noi ei tule takaisin. Tax-freestä ostan tupakka-askin ja vodkapullon. 3.20. Tupakkiaski on 60 senttiä ja vodka 2.60. Taxfree kaupan nainen lohduttaa minulle että on se ihan hyvää vodkaa. Liettuan puolella homma ei rullaa. Kasseja kaivellaan molemmin puolin niin matkamiehen kuin tullimiehen toimesta. Autosta puuttuva FIN-tarrakin tekee jotain mutta lopulta olemme EU:ssa. Päätämme ajaa Palangaan ja nyt ensitöiksi. Ilta koettaa ja mietimme missä nukumme. Lopulta löytyy siistihkö hotelli jossa on tilaa. Aamupala ja sauna kuuluvat hintaan ja jäsen B saa nuorimpana varavuoteen jota hän ei osaa kasata. Käymme kävelyllä ja syön reissun parhaan ruuan Palangan yössä. Perunalettuja ja graavilohta. Ja olutta päälle. Baarissa tinttaan A:n kanssa bacardikolia jotka ovat samanhintaisia vaikka baarimikko kaataisi kuinka paljon bacardi ja/tai kolaa.

Aamulla innostumme B:n kanssa että mennään saunaan. Pukuhuoneessa ei näy ketään ja avaan oven. Eh..ovi johtaa allas-osastolle jossa on eläkerouvat aamu-uinnilla. Saunakäsitykseeni ei kuuluneet uima-housut mutta käyn ne hakemassa huoneesta. A ei halua uida. Lotraamme altaissa ja käyn saunassa joka on todella hinttarimainen käsitys Suomalaiselle. En edes yritä heittää vettä kiville vaan tyydyn poistumaan suihkun kautta. Aamupala on hyvä. Ei valittamista. Päivän ajomatka on Palanga-Pärnu. Siellä mietitään sitten. Istun rattiin ja tajuan että edessä on muuten suht kova siivu. Jäsen B:tä kadehdin. Mies teleporttaa itsensä takapenkille rakentamassa pesässään halki Baltian kun noidun tietöitä,Ukrainalaisia rekkoja ja sitä ettei A anna polttaa röökiä autossaan. Pärnun kaupunki löytyy ja löydämme hostellin joka vastaa budjettiamme. Käyn kaupasta palasta ja käyn parvekkeella tupakalla. Rakennus on todella vanha. Parvekkeella katson vuosilukuja joita kiviseinään on veistetty. 1937 on vanhin. On vielä alkukesä ja Pärnussäkin on rauhallista. Nukahdan.

Aamulla ajamme Tallinnaan ja emme ainakaan myöhästy lautasta. Matkakassa alkaa olla ehtynyt mutta käymme super-alkossa. Katson kun suomalaisen linja-auton vieressä on todella vanha mummo nakit silmillä. Kunnon pierussa eli kännissä.  Ihanoo. Joku pummi tulee pyytämään rahaa. Annan 90 ruplaa ja kaveri poistuu ihan tyytyväisenä. Super-alko ei sytytä. Suomalaisia ostamassa halpaa viinaa ja jäsen B:kin tajuaa että olisi kannattanut ostaa kapteeni morgani Liettuasta. Siellä se olisi ollut paljon halvempaa. Maleksimme satama-alueella ja kusemme pusikkoon. Laivassa otan oluen. Olen ajannut pisimmän yhtämittaisen matkan joten se olevinaan oikeuttaa minua. Laivalla tapaamme mielenkiintoisen naisen. Hän on aika sekavan oloinen ja kun kerromme että tulemme Kaliningradista hän julistaa että meillä kaikilla on nyt HIV. Entä autolla? On silläkin. Nainen esittelee kondomia käsilaukustaan ja eksytämme hänet käytäville.

Helsinki siintää silmissä kun A lyö auton käyntiin ja kumipyörä tapaa kotimaan pinnan. Nyt menemme grillille. Syömään jotain Suomalaista. Kaverimme Sakke tulee myös ja syömme burgeria. Öinen kotimatka Savo-Karjalan rajamaille alkaa..

Edit:Tarina tapahtui 2015 Touko-kesäkuun vaiheessa. Paljon on unohtunut ja yksityiskohtia myös. Tapahtumat muuttaneet sijaansa varmasti mutta näin se meni. Roadtrip Kaliningradiin ja takaisin.

Mainokset